Kies data

Lissabon (Mini)bustours

Lissabon (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Lissabon: hop on, hop off-bustour

1. Lissabon: hop on, hop off-bustour

Met deze hop on, hop off-sightseeingtour van een hele dag, en vier afzonderlijke busroutes, zie je alles van Lissabon en heb je de vrijheid hebt om je eigen route te plannen. Dankzij de vele haltes langs de route, kun je gaan en staan waar je wilt. Stap in en uit waar en wanneer je maar wilt, en bezoek zoveel bezienswaardigheden, tuinen of winkelboulevards als je wilt. Ook kun je gebruikmaken van de audiogidsen aan boord (beschikbaar in 16 talen). Belém-route (rode route): Halte 1 - Praça do Marquês de Pombal Halte 2 - Restauradores Halte 3 - Rua do Comercio Halte 4 - Mercado da Ribeira Halte 5 - Museu dos Coches Halte 6 - Palacio da Ajuda Halte 7 - Mosteiro dos Jeronimos Halte 8 - Torre de Belém Halte 9 - Padrão dos Descobrimentos Halte 10 - MAAT Halte 11 - Docas Halte 12 - Estrela Halte 13 - Amoreiras Halte 14 - El Corte Inglés Halte 15 - Top van Park Eduard VII Halte 16 - Praça do Marquês de Pombal Oriente-route (blauwe route): Halte 1 - Praça do Marquês de Pombal Halte 2 - Restauradores Halte 3 - Rua do Comercio Halte 4 - Casa dos Bicos Halte 5 - Cais Sul e Sueste Halte 6 - Terminal de Cruzeiros Halte 7 - Estação de Stª Apolonia Halte 8 - Museu do Azulejo Halte 9 - Oceanário Halte 10 - Casino Lisboa Halte 11 - Winkelcentrum Vasco da Gama Halte 12 - Torre Vasco da Gama Halte 13 - Gare do Oriente Halte 14 - Torre do Tombo Halte 15 - Zoo Halte 16 - Mesquita Halte 17 - El Corte inglês Halte 18 - Alto do Parque Ed. VII Halte 19 - Praça do Marquês de Pombal Kastelen-route (groene route): Halte 1 - Praça Marquês de Pombal Halte 2 - Casa Museu Amália Rodrigues Halte 3 - Miradouro S. Pedro De Alcântara Halte 4 - Cais do Sodré Halte 5 - Rua do Comércio Halte 6 - Zuidelijke en Zuidelijkste Pier Halte 7 - Museu do Fado Halte 8 - Martim Moniz Halte 09 - Portas do Sol [Castelo S. Jorge] Halte 10 - Restauradores Halte 11 - Park Euduarco VII Cascais-route (oranje: Lissabon - Cascais): Halte 1 - Praça do Marquês de PombalHalte 2 - JerónimosHalte 3 - Carcavelos (Rua do Gurué)Halte 4 - Estoril (Posto de Turismo)Halte 5 - Cascais (Hotel Baía)Halte 6 - Guincho (Parque de Campismo Orbitur) *Halte 7 - Guincho (Rest. Porto Sta. Maria) *Halte 8 - Guincho (Forte dos Oitavos) *Halte 9 - Cascais (Boca do Inferno)Halte 10 - Cascais (Casa das Histórias - Paula Rego) Cascais-route (geel: Cascais - Lissabon): Halte 1 - Cascais (Casa das Histórias - Paula Rego)Halte 2 - Cascais (Hotel Baía)Halte 3 - EstorilHalte 4 - Carcavelos (Rua do Gurué)Halte 5 - JerónimosHalte 6 - Marquês de Pombal

Lissabon: hop on, hop off-bus Belém met optionele boottocht

2. Lissabon: hop on, hop off-bus Belém met optionele boottocht

De romantische lanen, oude Moorse wijken, Romeinse fundamenten en gotische monumenten van Lissabon ademen geschiedenis. Deze hop on, hop off-rondrit in Belém in Lissabon krijg je de kans om het deel van Lissabon te bezoeken waar de meeste monumenten staan. De meest gedurfde moderne gebouwen van plaatselijke en internationale architecten zorgen ervoor dat dit kosmopolitische centrum met al zijn kleuren en zijn altijd aanwezige zon zowel je zintuigen als je gastronomische gevoel aanspreekt. Met Belém Lissabon krijg je enkele van de mooiste panorama's op de stad aan boord van een dubbeldekkerbus met open dak. Je voelt het briesje van de Taag door je haren waaien terwijl je door de lanen vol bomen vanuit het oude stadscentrum naar het historische Belem rijdt. Bovendien kan je gratis gebruikmaken van de openbare trams van Carris en krijg je korting in een aantal musea en monumenten als je deze rondrit boekt. Neem zeker ook de tijd om de uitstekende musea, zoals de Stichting Calouste Gulbenkian, het Tegelmuseum en het Museum voor Oude Kunst te bezoeken. Je kan enkele van Lissabons fantastische winkelcentra bezoeken of naar muziek luisteren in een hippe bar in Bairro Alto. Met je hop on, hop off-ticket dat 24 uur geldig is, kan je immers gaan waar je wil, wanneer je wil.

Lissabon: 2-in-1 hop on, hop off-busrondrit

3. Lissabon: 2-in-1 hop on, hop off-busrondrit

Profiteer van het gemak en de flexibiliteit van een hop on, hop off-busrondrit door Lissabon met een gecombineerd ticket dat je toegang geeft tot 2 verschillende routes! Stap in en uit de open dubbeldekkerbus en zie de bezienswaardigheden die je wilt zien. Je bewondert de belangrijkste pleinen en monumenten in de buurt van de Taag. Ontdek dan het strakke en moderne deel van de stad tijdens Modern Lisabon. Belém Lisbon  neemt je mee naar de beroemdste bezienswaardigheden van Lissabon, zoals het prachtige Praça de D. Pedro IV (Rossioplein). Passeer de elegante Avenida da Liberdade naar het Praça do Marquês de Pombal. Je krijgt dan een voorproefje van het Belémgebied, de plek van de monumenten van de Eeuw van ontdekkingen van Portugal. Ontdek een modernere kant van Lissabon tijdens Modern Lisbon. Hier stap je uit bij het Oceanarium om meer dan 16.000 vogels, zoogdieren en zeeleven te bezichtigen (toegang niet inbegrepen). Passeer de grote Casa dos Bicos, met zijn gevel van ruitvormige stenen. Kom alles te weten over de beroemde tegels van Portugal in het Azulejo Museum (Museu Nacional do Azulejo) of verken de geschiedenis van de fado in het Museo do Fado.

Van Lissabon: dagtocht naar een wijnkelder en wijngaard

4. Van Lissabon: dagtocht naar een wijnkelder en wijngaard

Verken de stad Torres Vedras tijdens een begeleide dagtocht naar de wijnstreek van Lisboa. Bezoek een traditionele wijnkelder en proef heerlijke lokale wijn terwijl je meer te weten komt over de lokale geschiedenis en gastronomie. Ontmoet je gids in het centrum van Lissabon. Reis naar de stad Torres Vedras, gelegen in een gebied met verbazingwekkende landschappen en gastronomie. Bezoek een prestigieuze wijnkelder waar je een lokale gids en wijnbouwer zult ontmoeten. Ontdek meer over de geschiedenis van de kelder die zijn oorsprong heeft als eenvoudige wijnpers. Leer dan over het hedendaagse wijnbereidingsproces in de kelder. Rijd ongeveer 40 minuten door de uitgestrekte wijngaarden aan boord van een 4WD-cabriolet om te genieten van het uitzicht op het omliggende landschap. Ontdek fascinerende feiten over druivensoorten, wijnbouw en wijnbereiding. Geniet van een wijnproeverij terwijl u geniet van de zon en de frisse lucht uit de regio. Vervolg de tour door naar een oud Lagar ' (oud wijnpershuis) te gaan, omringd door pittoreske huizen en tuinen. Hierna is het tijd voor nog een wijnproeverij van 4 verschillende wijnen gemaakt van dezelfde druiven van de wijngaarden die je hebt verkend. Ontspan vervolgens op de reis terug naar Lissabon.

Lissabon Private Setúbal Region Wine Tasting Tour

5. Lissabon Private Setúbal Region Wine Tasting Tour

Reis tijdens deze dagtour naar Azeitão, een gebied dat bekend staat om zijn wijnen en kazen. Bezoek enkele van de beste wijnkelders van de regio en proef heerlijke wijnen. De eerste stop is bij de beroemde kelders van José Maria da Fonseca, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de wijnmakerij en enkele van zijn wijnen kunt proeven. Bezoek vervolgens Quinta de Alcube, een wijnkelder die al meer dan een eeuw in het bezit is van een familie. Het is een traditionele kelder die slechts 250.000 flessen per jaar produceert. De wijnen worden rechtstreeks aan klanten verkocht, waardoor ze moeilijk in winkels te vinden zijn. Proef in je derde en laatste ervaring nog maximaal 3 wijnen in een middelgrote wijnmakerij, of zelfs in het 'moederhuis' van de wijnregio, waar je kunt zien wat de meeste van de 21 verschillende wijnhuizen in de regio produceren. Je zult ook wat traditionele, lokaal geproduceerde kaas, brood en andere goederen proeven. Bewonder naast alle proeverijen het uitzicht op het natuurpark Arrábida en de bergketen.

Lissabon: Fátima-tour van een halve dag

6. Lissabon: Fátima-tour van een halve dag

Maak een reis naar het noorden vanuit Lissabon om de stad Fatima te bezoeken, de thuisbasis van de majestueuze Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, en beroemd om de gerapporteerde religieuze visioenen in het begin van de 20e eeuw. We komen eerst aan bij de basiliek, voltooid in 1953 en gebouwd op de plaats van religieuze verschijningen die over de hele wereld bekendheid verwierven. De basiliek bevat de graven van de drie kinderen die naar verluidt de Maagd Maria hebben gezien, evenals een prachtig en sierlijk witmarmeren interieur. Als je in de basiliek bent, ben je vrij om de mis bij te wonen als je dat wilt. Daarna zullen we verschillende sites bezoeken die verband houden met de religieuze verschijningen in de stad. Bekijk de plaats van de verschijningen van een engel en de plaats van de vierde verschijning van Onze-Lieve-Vrouw in 1917. Na het zien van de thuisbasis van deze buitengewone evenementen en het ervaren van deze unieke spirituele stad, keren we 's avonds terug naar Lissabon.

Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

7. Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

Spendeer 48 uur om Lissabon helemaal in je op te nemen tijdens 3 dubbeldekker bustours en 1 rondvaart.  Belém Lissabon bustocht In deze Lissabon-tourbus reis je langs de hoofdstraten van de stad met de frisse bries van de Taag op je gezicht - van het historische centrum tot de monumenten van Belém. Dit iconische gebied is een verplichte halte voor alle Lissabon-touringbussen, met zijn monumenten voor de Portugese ontdekkingsreizen: het Mosteiro dos Jerónimos, de Torre de Belém en het Padrão dos Descobrimentos, evenals verschillende musea (met name het koetsmuseum). Modern Lissabon bustocht Deze reis volgt de Taag vanuit het hart van de stad naar Parque das Nações. Op deze site, die beroemd was voor de Wereldtentoonstelling van 1998, kom je onderscheidende moderne architectuur tegen, naast recreatiegebieden en restaurants. Vergeet tijdens je bezoek het Oceanarium niet, het op één na grootste in zijn soort ter wereld. En omdat Lissabon, Lissabon niet zou zijn zonder zijn traditionele fado-muziek, maak je een uitstapje naar het huismuseum gewijd aan zijn grootste zanger, Amália Rodrigues. Monumentale Belém bustocht Belém is een cultureel icoon in Lissabon en onmisbaar dankzij zijn unieke set van culturele en historische elementen zoals: Mosteiro dos Jerónimos, cultureel centrum van Belem (CCB), Torre de Belém, Padrão dos Descobrimentos en het National Coach Museum. Laat de Belém-rondleiding je meenemen naar alle bezienswaardigheden. Deze rondrit in een minibus met open dak is een perfecte aanvulling op de bustour door Belém.  Gele boottocht op de rivier Ver weg van het lawaai en de drukte van de stad. Tijdens de boottochten van Lissabon, lijkt het alsof je op een zwevend podium staat met een bevoorrecht uitzicht op de stad van 7 heuvels. Terwijl je langzaam langs de rivier de Taag vaart, bekijk je enkele van de belangrijkste monumenten, zoals het kasteel van Saint Jorge, de kathedraal van Sé en de 25 aprilbrug.

Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

8. Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

Ontdek alle wijken van Lissabon met een combiticket voor bus, boot en tram, waarmee je tegelijkertijd toegang hebt tot het openbaar vervoernetwerk van de stad. Verken de monumenten en musea van de stad in talloze wijken met 2 verschillende dubbeldekkers met audiogids, een Yellow Boat-tour en een rit met de historische tram. Bewonder de manuelijnse architectuur van de pleinen en lanen van Lissabon tijdens de rondleiding door Belém, en ontdek de moderne gebouwen tijdens de moderne bustour door de stad. Reis terug naar de 'Tijd van de Ontdekkingsreizen' in Belém en Ajuda, en wandel door de traditionele buurten Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Maak een rit met het oudste vervoermiddel van Lissabon en stap op een tram die je naar Castelo São Jorge brengt. Je reist door historische buurten, zoals Mouraria en Graça. Vaar onder de 25 de Abril-brug door en verder naar Belém aan boord van een Yellow Boat. Bekijk monumenten als de Torre de Belém en Padrão dos Descobrimentos vanuit een ander perspectief. Keer weer terug naar Terreiro do Paço voor een schitterend uitzicht op Lissabon, en stap uit en weer in waar en wanneer je maar wilt.

Lissabon: 48 uur hop on, hop off-bus en toegang Oceanário

9. Lissabon: 48 uur hop on, hop off-bus en toegang Oceanário

Stap in de hop-on, hop-off bus en ga naar de rivier om de vele boten en schepen te zien in de haven van Lissabon. Je kunt het nieuwste gebied in de hoofdstad bewonderen: het Parque das Nações, gebouwd op de plaats van Expo '98, compleet met moderne architectuur, recreatiegebieden en restaurants. Ga daarna naar het Oceanário, een van de beste aquaria ter wereld met meer dan 15.000 dieren en meer dan 450 verschillende plantensoorten. De complete hop-on, hop-off route duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten, en je ticket is 48 uur geldig. De route gaat langs de rivier, en je kunt Alfama en het Tegelmuseum bezoeken op je reis. De volledige route bestaat uit Praça da Figueira, Restauradores, Mq. de Pombal, Picoas, Campo Pequeno, Oceanário, Pavilhão de Portugal, C.C. Vasco da Gama, Hotel Myriad, Museu do Azulejo, de Terminal de Cruzeiros, Campo das Cebolas en Rua do Comercio.

Lissabon: rondleiding van een halve dag door Sintra

10. Lissabon: rondleiding van een halve dag door Sintra

Bezoek de rijke bezienswaardigheden van het culturele landschap van Sintra, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast het koninklijk paleis, Sintra Village en de bossen van Parque Natural Sintra-Cascais', zult u genieten van authentiek Sintra-gebak en het spectaculaire uitzicht op de kust van Cabo da Roca. Beleef een onvergetelijke middag terwijl je vanuit Lissabon naar het noorden reist naar het UNESCO-werelderfgoedcultuurlandschap van Sintra. Bewonder het Koninklijk Paleis, het best bewaarde middeleeuwse paleis in Portugal. Het Koninklijk Paleis, gelegen in het dorp Sintra zelf, werd continu bewoond van de 15e eeuw tot het einde van de 19e eeuw en was de zomerspeeltuin van het Portugese koningshuis. U zult snel de kenmerkende conische schoorstenen van het paleis herkennen en de rijke collectie azulejos of geglazuurde tegels waarderen. Net als de rest van Portugal neemt Sintra zijn snoep zeer serieus. Volg de menigte door een smal straatje naar Piriquita. Sinds 1862 serveert deze populaire banketbakker en café heerlijke taarten en gebakjes. Het feest van de zintuigen gaat verder terwijl we door de weelderige tuinen van Parque Natural Sintra-Cascais lopen, op weg naar Cabo da Roca (van 1 maart tot 31 oktober), het meest westelijke punt van continentaal Europa. Geniet vervolgens van het uitzicht op de oceaan terwijl we langs de kust reizen, langs Guincho Beach, een favoriet bij windsurfen, en Boca do Inferno, een natuurlijke grot gecreëerd door de zee. Bij het bereiken van Cascais, zult u genieten van het panoramische uitzicht over de baai. Daarna keren we terug via Estoril, 'de Protugese Rivièra', met het grootste casino van Europa en zijn prachtige tuinen.

  • Rondleidingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
  • Andere belevenissen
38 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Lissabon

Welke topattracties zijn een must-see in Lissabon?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Lissabon?

Overzicht activiteiten in Lissabon

Wil je alle activiteiten in Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 14.751 beoordelingen

Op de eerste dag erop gelopen en met de lijn van Belem.Ik kan deze lijn iedereen aanraden, het duurt ongeveer 2-2,5 uur en je kunt eigenlijk alle belangrijke bezienswaardigheden zien. Ook waren er veel architectonische en mooie gebouwen te bewonderen. Kleed je in ieder geval warm aan als je boven zit. Je kunt een koptelefoon meenemen en veel luisteren over de geschiedenis van Lissabon. Het minpuntje voor een paar stoelen was het scherm (touchscreen) kapot, dus je kon geen taal selecteren, de taal veranderde soms automatisch voor mij, misschien omdat de schermen zijn ouder. We zijn de hele reis blijven zitten en hebben zelf alle bezienswaardigheden bekeken en zonder stress de juiste bus gevonden. Ik kan het iedereen aanraden

Uitstekende routes en met de 3- of 4-daagse pas kun je de bus gebruiken om naar al je favoriete bestemmingen te gaan. Hield absoluut van de Castle-lijn, maar genoot ook zo van de Belem- en de Cascais-lijn! In- en uitstappen is altijd mijn favoriete manier om natte voeten te krijgen en me te oriënteren op de geschiedenis en de omgeving als ik in een nieuwe stad ben. Genoten en aanbevelen!

uitstekende service die ik de eerste dag aanbeveel om een algemeen idee te krijgen, de toren van Belem is interessanter voor het panorama. het uitzicht vanaf de top van de wijk Barrio is spectaculair

Het meest aanbevolen als je voor het eerst naar een stad gaat. Goede combinatie van bussen die een groot deel van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden bestrijken.

Fuimos con niños y es muy cómodo. Además incluía el billete para transvías, kabelbanen en liften.